BLT Salade met Kruidige Ranch Dressing

Voor 4 personen

BLT Salade

  • 150 gram bacon
  • 4 gekookte eieren in halven of kwarten
  • 1 zak Romaine sla, of 2 kleine kroppen
  • 150 gram cherry tomaten
  • 120 ml kruidige ranch dressing (zelf gemaakt)

Echt supersimpel. Bak de bacon tot die knapperig is. Kook de eieren hard of zacht, wat je lekker vindt. Halveer de tomaatjes. Gebruik je een krop sla, scheur die dan in stukjes en doe de sla in een grote kom. Voeg alle ingrediënten toe (behalve de eieren) en hussel alles door elkaar. Maak vervolgens de dressing.

Kruidige Ranch Dressing

  • 240 ml goede mayonaise (zonder suiker, liefst zelfgemaakt als het kan)
  • 120 ml volvette kokosmelk
  • 2 tenen knoflook, geperst of geplet tot een pasta
  • 3 eetlepels gehakte peterselie
  • 2 eetlepels gehakte bieslook
  • 2 eetlepels gehakte dille
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1/2 theelepel uipoeder
  • 1/2 theelepel zeezout

Doe alle ingrediënten in een kom en meng alles goed door. Je kunt de dressing 3 dagen bewaren in de koelkast. Ook lekker bij een simpele tonijnsalade bijvoorbeeld.

Schep de dressing door de salade en verdeel de gekookte eieren erover als garnering.

Dat was alles! Eenvoudig en snel te bereiden. Eet smakelijk!

Tip: als je snel deze dressing wilt maken, vervang dan de verse kruiden door gedroogde kruidenboter kruiden. Ik heb die van AH van het merk Euroma met peterselie, bieslook, dille, ui, groene peper, knoflook, marjoraan, kervel en basilicum. Verse kruiden zijn lekkerder maar deze zijn ook prima, en niet persé voor in de boter dus :-).

Nog een tip: bij deze salade smaakt een moot gegrilde zalm, een kippenpoot of een hamburger uitstekend.

Gebaseerd op recepten uit het boek “Meals Made Simple” van Danielle Walker’s Against All Grain.