• Observation

  Deze fase is kort en gaat om het krijgen van inzicht in jouw huidige voedings- en levensstijl. Het helpt je identificeren welke elementen in jouw leven bijdragen aan je gewicht en je gezondheid. In deze fase is huiswerk nodig maar je gaat nog niets veranderen aan je voeding.

 • Restoration

  Is een introductie in Banting. Je maakt kennis met een leven zonder gluten, suiker en bewerkte koolhydraten. Je focust op het repareren van de darmen door gefermenteerd voedsel en volwaardige voeding te introduceren. Het hoofddoel van deze fase is je voor te bereiden op de volgende fase zonder de vervelende bijwerkingen.

 • Transformation

  In fase drie maak je werk van de koolhydraten. Je dropt de carbs naar ketogene waarden. In deze fase zul je waarschijnlijk het meeste gewicht verliezen en de grootste verbetering in je gezondheid zien.

 • Preservation

  De laatste fase is eigenlijk niet echt een fase maar duurt de rest van je leven. Nu de eerste drie fases van Banting zo’n grote impact hebben gehad op je gezondheid en je gewicht, en je alle voordelen hebt ervaren, hoef je alleen nog maar je nieuwe eetgewoontes vast te houden. Easy as that!