Portobello’s met walnoten en clotted cream

Uit: Koolhydraatarm, suikervrij, vetrijk. Het nieuwe eten volgens De Real Meal Revolutie

VOOR 2 PERSONEN

Dit is een fantastisch vegetarisch gerecht en past perfect bij de herfst. Je kunt het ook als bijgerecht serveren. Met een flinke schep van die heerlijke room erbij heb je verder niets nodig.

4 portobello’s

4 tenen knoflook, heel

150 g walnoten, grof gehakt

120 g roomboter of spekvet

120 g dikke room (clotted cream of crème fraîche)

zout en peper

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Verwijder de steeltjes van de paddenstoelen en leg ze met de hoed omlaag in een ovenschaal. Leg in het midden van elke paddenstoel een teen knoflook.
  • Meng de walnoten met de roomboter of het spekvet en verdeel ze over de paddenstoelen.
  • Rooster de paddenstoelen 15 minuten in de oven, of tot ze gaar zijn.
  • Dien de paddenstoelen onmiddellijk op, met een flinke schep room en zout en peper.

Opmerking: Als je niet zo gek bent op een hele teen knoflook, kun je de knoflook ook voor het opdienen verwijderen. Geur en smaak hebben zich dan al aan de paddenstoelen afgegeven.

Met dank aan Uitgeverij Atlas Contact