MASCARPONEKIP MET BASILICUM-TOMATENSAUS

Uit: Super eten voor superkinderen

Voor 5 porties

Voorbereiding: 10 minuten

Bereiding: 25 minuten

Mascarpone, vetrijk en vol smaak. Ook dit is een gerecht dat voor het hele gezin lekker is; voeg gewoon iets meer zout en peper toe en serveer het op courgettenoedels met wat parmezaan erover.

Voor de kip:

1 eetlepel boter

200 g kippendijen zonder bot, in 3 repen

Voor de saus:

2 eetlepels boter

1 ui, gesnipperd

1 wortel, geraspt

1 stengel bleekselderij, fijngesneden

1 prei, fijngesneden

1 teen knoflook, geperst

50 g geraspte pompoen

2 courgettes, gewassen en geraspt

2 blikjes (à 400 g) hele gepelde tomaten, gepureerd

125 g mascarpone

1 eetlepel fijngehakt basilicum

DE KIP BEREIDEN:

  • Verwarm de boter in een koekenpan en bak daarin de repen kip gaar.
  • Neem ze uit de pan en snijd ze in stukjes zo groot dat je baby ze kan eten.

DE SAUS MAKEN:

  • Verwarm de boter in een pan en bak daarin de ui, de wortel, de bleekselderij, de prei en de knoflook op laag vuur zacht.
  • Voeg de pompoen, de courgette en de tomaat toe. Laat alles ongeveer 25 minuten pruttelen, tot de saus dik wordt en de tomaat niet langer zuur is.
  • Haal de saus van het vuur en roer de mascarpone, het basilicum en de kip erdoor.

Met dank aan Uitgeverij Atlas Contact