VISSOEP MET TOMAAT EN CHORIZO

Uit: Koolhydraatarm, suikervrij, vetrijk. Het nieuwe eten volgens De Real Meal Revolutie

VOOR 2 PERSONEN

klontje roomboter

140 g chorizo, in plakjes

halve ui, gesnipperd

1 teen knoflook, fijngehakt

2 stengels bleekselderij, fijngesneden

1,25 dl witte wijn

4 dl passata di pomodoro

7,5 dl visbouillon

300 g verse kabeljauw, in dobbelsteentjes

handje bladpeterselie, grof gesneden

handje verse oregano, grof gesneden

zout en peper

sap van 1 citroen

  • Verhit de roomboter in een flinke braadpan en bak de chorizo 3 tot 4 minuten.
  • Voeg de ui, de knofl ook en de bleekselderij toe en bak dit 3 minuten mee.
  • Voeg de wijn toe en kook hem tot de helft in.
  • Roer de passata en de bouillon erdoor en laat het mengsel nog 10 minuten sudderen.
  • Doe nu de vis erbij. Die zou na 5 minuten gaar moeten zijn.
  • Roer tot slot de peterselie en de oregano erdoor.
  • Breng de soep op smaak met peper, zout en citroensap en dien hem meteen op.

Liever geen vlees? Laat de chorizo gerust weg.

Met dank aan Uitgeverij Atlas Contact