Tips en boeken

Is Banting nieuw voor je en ben je op zoek naar inspirerende recepten die 100% Bantingproof zijn? De volgende boeken raad ik je aan.

De boeken van The Real Meal Revolution zijn geschreven door de ontwikkelaars van het Banting programma professor Tim Noakes en Jonno Proudfoot. Naast recepten waarbij het water je in de mond loopt vind je ook aanvullende informatie over wat Banting is en nog veel meer.

 • Tip 1

  “Koolhydraatvrij Suikervrij Vetrijk” van Tim Noakes en Jonno Proudfoot. De oorspronkelijke titel was “De Real Meal Revolutie”, het boek waar het allemaal mee begon. De tweede druk heeft deze nieuwe titel gekregen maar is identiek aan de eerste versie.

 • Tip 2

  “Supereten voor Superkinderen”. Laat je kinderen kennismaken met de low carb high fat leefstijl met deze vrolijke recepten.
  Voor de  Banters: de meeste recepten passen bij de fases Restoration en Preservation. Een aantal passen ook goed bij Transformation.

 • Tip 3

De Complete Koolhydraatarme Keuken” is het allernieuwste boek van The Real Meal Revolution geschreven door Jonno Proudfoot. Het bevat heel veel heerlijke koolhydraatarme vetrijke recepten.

 • Tip 4

  Naast de boeken van de Real Meal Revolution zijn er op het internet volop lekkere recepten te vinden. Kijk bijvoorbeeld eens op de site van de Diet Doctor. Deze recepten zijn wel allemaal Engelstalig.

 • Tip 5

Wil je je collectie low carb high fat kookboeken uitbreiden of zoek je meer inspiratie, dan zijn dit boeken die prima passen bij Banting.
Schrijfster Martina Slajerova heeft een aantal praktische en zeer bruikbare boeken geschreven. De meeste zijn Engelstalig maar deze zijn ook in het Nederlands verkrijgbaar. En het handige is, de hoeveelheden koolhydraten, eiwitten en vetten staan bij de recepten vermeld.
Bestel je boek “Het Keto-Dieet” hier.

 • Tip 6

Geen tijd om uitgebreid de keuken in te duiken? Dan is dit een boek voor jou. Helemaal ketogeen en dus Banting-proof.
Koop je snelle recepten boek hier.

 • Tip 7

Pioppi hét kookboek. Bestel het boek hier.
De meeste recepten passen bij de vier Banting fases. Wel opletten als je in Transformation zit, check de ingrediënten met de Banting Lijsten.

 • Tip 8

Het kookboek van de mensen achter het Gezonde Dorp Leende. Helemaal Bantingproof en het bevat ook informatie die gelijk is aan Banting principes.
Bestel het boek hier.

 • Tip 9

Zelf checken of je al in ketose bent? Met deze strips weet je het zo. Houdt de tip in de urinestraal en binnen 15 seconden heb je het resultaat.
Bestel ze hier.