Zuid-Afrikaanse televisie

In de lente van 2018 kreeg ik plotseling het verzoek van een Zuid-Afrikaans mediabedrijf of ik een interview wilde geven over Banting in een ander land dan Zuid-Afrika. Het zou gebruikt worden in een programma over de Low Carb High Fat leefstijl.

Zoals je misschien weet is Banting in Zuid-Afrika de nummer één methode om gezond en slank te worden. Het werd daar bekend door The Real Meal Revolution en Professor Tim Noakes. Op mijn website lees je er hier meer over. Het mediabedrijf was geïnteresseerd in mensen die met Banting werken of de methode volgen in het buitenland. Toevallig waren ze op bezoek in Nederland en zo kwamen ze bij Banting Nederland uit.

En zo stonden er op een zonnige ochtend twee dames met camera en microfoon in mijn praktijk in Rotterdam. Het was een kort interview voor een item in hun rapportage en het was zo tof om te doen. En vooral was het leuk om mensen te ontmoeten die zo enthousiast zijn over Banting en die het al jaren zelf ook volgen en er zoveel gezonder door geworden zijn. Het inspireerde me nog meer om Banting in Nederland bekend te maken.

Die inspiratie heeft ertoe geleid dat binnenkort het Banting Leefstijl Programma Online van start gaat. Zo kunnen nog meer mensen de juiste stappen zetten om hun leefstijl te veranderen en langdurig hun gezondheid en gewicht te verbeteren. Wil je daar meer over weten? Download dan de Banting Lijsten en mis niets van de openingsaanbieding die binnenkort bekend gemaakt wordt.

Benieuwd naar de samenvatting van het interview mét Zuid-Afrikaanse ondertiteling? Klik dan hier.